Zet uw CV pomp(en) een standje lager
[SavewareCVPOMP]

Door uw CV pomp(en) een standje lager te zetten kunt u energie en geld besparen.
Traditionele CV pompen verbruiken veel energie en staan vaak op de hoogste stand te draaien. Daarbij zijn er CV installaties met een tweede pomp voor de vloerverwarming. Hier komt het vaak voor dat deze pomp gewoon met de stekker in het stopcontact gestoken is. In onderstaande tabel staat aangegeven welk vermogen een traditionele pomp gemiddeld per stand gebruikt en hoeveel stroom dit op jaarbasis verbruikt (bij stekker in stopcontact).
Stand Vermogen (W) Verbruik 24 x 365 (kWh jaar) Kosten 24 x 365 (€ / jaar)
3 85 W 744,60 kWh / jaar 163,81 € / jaar
2 55 W 481,80 kWh / jaar 106,99 € / jaar
1 30 W 262,80 kWh / jaar 57,82 € / jaar
De kosten zijn berekend op basis van een stroomtarief van € 0,22 per kWh. Een makkelijke vuistregel, 1W een jaar lang kost u ongeveer 2 euro. Een CV pomp hoeft niet altijd op het maximale vermogen te draaien om de verwarming goed te laten functioneren. Het is redelijk eenvoudig om dit aan te passen en zijn hiermee energie(kosten) te besparen. De pomp van de vloerverwarming wordt vaak door de installateur in het stopcontact gestoken zodat hij in de zomer niet stil staat en er een klein risico is dat hij vast gaat zitten. Hieronder een aantal eenvoudige bespaartips:
1 Zet de schakelaar op de pomp(en) een standje lager en probeer uit of uw huis nog snel genoeg opgewarmd wordt. Wordt het huis niet meer snel genoeg warm, dan zet u hem weer eenvoudig terug. Bij een vloerverwarming pomp waarvan de stekker in het stopcontact zit kan dit jaarlijks oplopen tot een besparing van 55 euro tot 105 euro.
2 Zet een zo genoemde pompschakelaar tussen de pomp van de vloerverwarming. Deze schakelt hem alleen aan als er gestookt wordt . In de zomer zet deze schakelaar de pomp elke dag een aantal minuten aan zodat de pomp niet vast kan gaan zitten. Deze pompschakelaar verwachten wij binnenkort in onze site.
3 Vervang de pomp(en) door een efficiënte pomp die een aanzienlijk lager vermogen verbruikt. Deze pomp verwachten wij binnenkort in onze site.